Back To Top

 • Voor Jong . . .

  De schuts is er ook voor de jeugd. Broederschap en gezelligheid staan bij ons hoog in het vaandel.

 • . . . en oud

  Jan Geelen was met statiedag 2014 maar liefst 60 jaar lid! .

 • Oude en nieuwe tradities

  Hiernaast op weg naar de koningskroning, een nieuw traditie sinds enkele tientallen jaren.

 • Dames en meiden van harte welkom

  De tijden veranderen en de schuts verandert mee. Op onze eigen manier proberen we onze oude tradities levend te houden in de huidige tijdsgeest. Daar horen vrouwen bij het gilde bij. En natuurlijk volwaardig lid, vastgelegd in een nieuw unaniem goedgekeurd reglement.

 • Zin om te vendelen of trommen?

  Ben je 8 jaar of ouder en heb je zin om te vendelen of te trommen? We hebben al een gezellige groep tamboertjes en vendeliers maar daar kunnen er meer bij! Heb je zin, laat je ouders dan contact met ons opnemen.

2018-10-13 Hoofdliedendag 2018

Op  zaterdag 13 Oktober 2018 heeft de Onze Lieve Vrouwe Schuts de heilige eucharistieviering tijdens de jaarlijkse Hoofdliedendag mogen opluisteren.

De hoofdliedendag wordt ieder jaar georganiseerd door de Noord-Brabantse Federatie van Schuttersgilden, op deze dag komen meer dan 300 hoofdlieden van alle gilden uit Noord Brabant bijeen om over thema's rondom het gildewezen te praten. Deze dag wordt traditioneel begonnen met een eucharistieviering welke door één gilde wordt opgeluisterd. Dit jaar was Kring Maasland aan de beurt om een gilde te leveren waarop wij ons direct hebben aangemeld. En niet tevergeefs, wij werden uitgekozen om deze viering op te luisteren. Dat het een grote eer was was goed te zien aan de opkomst van ons gilde, maar liefst 43 leden waren aanwezig. Indrukwekkend was het om vooraan in een stoet van meer dan 300 gildebroeders en zusters uitgedost in de mooiste kleding en kleuren de schitterende St Jan binnen te gaan. 

Voor de gelegenheid had Marielle van de Sanden het avondwake koor en het gemengd koor samen gebracht om de mis muzikaal op te luisteren. 

Het was een geweldige eer om dit met ons gilde te mogen doen. We hebben d'n Elshout weer op de kaart gezet.

Tijdens het officiele programma was er voor een tweetal gildebroeders van ons gilde nog een hele grote verassing. 

Nico van Drunen en Ad de Jong ontvingen van voorzitter van de NBFS de onderscheiding in zilver voor hun verdiensten voor het vendelen in het brabantse gildewezen. Mede door hen staat het vendelen nu op het hoge niveau waar het is, zei hebben cachet gegeven aan het vendelen. 

IMG 1384

IMG 1397

Nico en Ad