Back To Top

 • Voor Jong . . .

  De schuts is er ook voor de jeugd. Broederschap en gezelligheid staan bij ons hoog in het vaandel.

 • . . . en oud

  Jan Geelen was met statiedag 2014 maar liefst 60 jaar lid! .

 • Oude en nieuwe tradities

  Hiernaast op weg naar de koningskroning, een nieuw traditie sinds enkele tientallen jaren.

 • Dames en meiden van harte welkom

  De tijden veranderen en de schuts verandert mee. Op onze eigen manier proberen we onze oude tradities levend te houden in de huidige tijdsgeest. Daar horen vrouwen bij het gilde bij. En natuurlijk volwaardig lid, vastgelegd in een nieuw unaniem goedgekeurd reglement.

 • Zin om te vendelen of trommen?

  Ben je 8 jaar of ouder en heb je zin om te vendelen of te trommen? We hebben al een gezellige groep tamboertjes en vendeliers maar daar kunnen er meer bij! Heb je zin, laat je ouders dan contact met ons opnemen.

2018-05-06 Koningskroning

De nieuwe koning heeft lang geduld moeten hebben. Er viel nog een zondag in April waardoor hij pas op 6 mei werd geinstalleerd.

Vanaf het stamcafe 'in den Gekroonden Hoed' zijn we in optocht naar de kerk gegaan waar de heilige eucharistieviering plaats vond.

Het was stralend weer waardoor het felle zonlicht door de kerkramen voor een schitterende entourage zorgde. Het zilver blinkt nog harder, het wit blauw is nog feller.

De installatie van de nieuwe koning, Johan Klerx, verliep vlekkeloos. Door de hoofdman werd kort toegelicht wat het betekent om koning te zijn bij de Onz Lieve Vrouwe Schuts waarna de koning de eed van trouw heeft afgelegd. De hoofdman heeft de sjerp en de koningsketting omgehangen waarna onze Gildeheer, pastoor Hedebouw, de koning heeft gekroond.

Na de mis zijn we naar de Spil getrokken waar we met de naaste familie van de koning hebben genoten van een heerlijke kop koffie en een worstenbroodje.

 Kroning Koning Johan Klerkx 11

Kroning Koning Johan Klerkx 162

Kroning Koning Johan Klerkx 183